کسب و کار

واکسن کالایی امنیتی است؛ نقش حاکمیتی موسسه رازی حفظ شود

رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، فضای آزمایشگاهی بزرگ این مجموعه را گنجینه ای برای کشور خواند و خواستار حمایت های واقعی برای نوسازی ‌و بازسازی این فضا شد.

به گزارش دیده بان سلامتی و به نقل از روابط عمومی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی؛ علی اسحاقی در نشست با رئیس امور آب و کشاورزی و محیط زیست سازمان برنامه و بودجه کشور و مدیرکل دفتر برنامه و بودجه وزارت جهاد کشاورزی که ظهر چهارشنبه در سالن زنده یاد دکتر مرتضی کاوه برگزار شد، شرحی از وظایف تولیدی و‌ تحقیقاتی این موسسه بیان کرد و گفت: تولیدات فعلی موسسه رازی بالغ بر ۸۵ محصول پزشکی و دامپزشکی مورد نیاز کشور است و فعالیت های تحقیقاتی نیز در دو حوزه تحقیق و توسعه و تحقیقات دام و طیور دنبال می شود.

وی، افزود: تمام‌محصولات موسسه رازی حاصل فعالیت های تحقیق و‌ توسعه ای است و تحقیقات دام و طیور نیز در یک آزمایشگاه مرجع بین المللی و ۱۵ آزمایشگاه مرجع ملی و تخصصی مستقر در موسسه انجام می گیرد.

اسحاقی، با اشاره به اشتغال هزار و ۸۰۰ نفر در موسسه رازی و شعب شش گانه، تصریح کرد: بیش از ۹۰ درصد اعتبار لازم برای پرداخت حقوق پرسنل، خرید مواد اولیه تولید واکسن و نگهداری مجموعه از محل درآمدهای اختصاصی موسسه تامین می شود و بودحه ای که دولت به موسسه تخصیص می دهد، به هیچ عنوان پاسخگوی هزینه های این مجموعه با عظمت نیست.

رئیس موسسه رازی، در ادامه به چالش های اصلی این مجموعه اشاره کرد و گفت: موسسه رازی دارای فضاهای آزمایشگاهی زیادی است که به واقع گنجینه ای برای کشور محسوب می شود اما با توجه به قدمت ساختمان ها و تجهیزات آن و نیز ضرورت انطباق کامل با مقررات و استانداردهای GMP و GLP لازم‌است هر چه سریع تر نسبت به بازسازی و نوسازی این فضا اقدام کنیم.

وی، اضافه کرد: قیمت پایین محصولات موسسه در سال های گذشته و نیز  هزینه کرد درآمدها در امور جاری، مانع از این شد تا سرمایه گذاری مناسبی برای بازسازی ساختمان ها داشته باشیم؛ در حالی که کشش زیادی برای صادرات وجود دارد. با این‌حال تلاش کردیم با افزایش درآمدها، ساختمان های کلیدی را نوسازی و تجهیز کنیم که البته این مقدار کافی نیست و نیاز است حمایت ها از موسسه رازی، واقعی و کامل باشد.

اسحاقی، توسعه فعالیت های تحقیقاتی موسسه را منوط به تخصیص اعتبار دانست و تصریح کرد: نمونه های متعددی در کشور وجود دارد که با کاهش یا حذف تولید، فعالیت های تحقیقاتی آن مجموعه ها نیز تقریبا حذف شده اما در موسسه رازی که خود تولید کننده است و درآمد دارد، می توان طرح های تحقیقاتی و توسعه ای را با تخصیص اعتبار مناسب پیش برد و به کشور خدمت کرد.

وی یادآور شد: موسسه رازی به علت درآمد اختصاصی، توان اجرای پروژه های تحقیقاتی را دارد اما اگر تولید نباشد عملا بحث های تحقیقاتی نیز امکان اجرا و پیگیری نخواهد داشت.

رئیس موسسه رازی، با بیان‌ این که واکسن کالایی امنیتی بوده و ضروری است نقش حاکمیتی موسسه در تولید آن حفظ شود، گفت: همواره از ورود بخش خصوصی به این حوزه استقبال و حمایت کرده و پیشگام بوده ایم و اعتقاد داریم بخش خصوصی باید رشد کند اما باید نسبت به تحقق تعهدات مراکز و بخش خصوصی، اطمینان و تضمین کافی وجود داشته باشد.

وی، بازنشستگی نیر‌وهای با دانش و تجربه، شرکتی بودن حدود نیمی از پرسنل موسسه که در بین آن ها نیروهای متخصص ارزشمند زیادی وجود دارد، از طرفی مهاجرت شماری از متخصصان این مجموعه به ویژه پس از شیوع کووید ۱۹ و توسعه صنعت واکسن سازی در جهان را چالش دیگر این مجموعه یاد کرد و خواستار توجه ویژه به رفع این مسئله در موسسه رازی شد.

حسن قاسمی، مدیرکل دفتر برنامه و بودجه وزارت جهاد کشاورزی نیز در سخنانی، برنامه ریزی این وزارتخانه برای جذب ۸۰ نفر نیروی نخبه که از دو سال پیش آغاز شده را از اقدامات انجام شده برای تامین نیروی انسانی مجرب و کارشناس و محقق عنوان کرد.

وی همچنین، با تاکید بر حفظ موقعیت پدافندی موسسه رازی در صنعت واکسن سازی کشور، تقویت فعالیت های تحقیقاتی این مجموعه را موثر برشمرد.

میهمانان موسسه رازی، پس از حضور در نشست با هیئت رئیسه موسسه، با همراهی مسئولان‌ رازی، از موزه دائمی روابط عمومی، بخش جانوران سمی، ساختمان تولید واکسن بروسلوز و  نیز ساختمان تازه تاسیس تولید واکسن های نوترکیب دیدن کردند و از نزدیک در جریان روند فعالیت ها و وضعیت ساختمان ها و تجهیزات این مجموعه قرار گرفتند.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا