چگونه با شریک زندگیمان گفتوگو کنیم؟
چگونه بحث و گفتوگو کردن مهارتهایی است که بهرهمندی از آن یک زندگی را تا مرز موفقیت و شادکامی پیش میبرد و در مقابل، نداشتنش طرفین را به دعوا، کشمکش و حتی جدایی میکشد.
به گزارش دیده بان سلامتی و به نقل از خبرگزاری فارس؛ تقریباً دلیل اصلی همه معضلات خانوادگی این است که به مشکل برمیخورند چون نمیتوانند یا بلد نیستند با هم حرف بزنند، یعنی یا اصلا حرف نمیزنند یا یکریز و یک طرفه حرف میزنند و به هم مهلت نمیدهند یا به جای گوشدادن به فکر جوابدادن هستند.
چنین مشکلاتی معمولاً معضلات موجود در زندگی را به زخمهایی که هیچ مرهمی مداوایشان نمیکند و سوزش آن تمامی ندارد تبدیل میکند. چگونه بحث و گفتوگو کردن مهارتهایی است که بهرهمندی از آن یک زندگی را تا مرز موفقیت و شادکامی پیش میبرد و در مقابل، نداشتنش طرفین را به دعوا، کشمکش و حتی جدایی میکشد.
تصور اشتباه این است که اگر با همسرم صحبت کنم ضایع میشوم. اگر به اشتباهاتم اعتراف کنم همسرم مرا تحویل نمیگیرد یا بر ضد خودم استفاده میکند. اگر به حرفهایش گوش کنم فکر میکند که با او موافقم. اگر بگویم چطور دلم را شکسته او را بیشتر از خود راندهام. اگر بگویم چه چیزی آزارم میدهد فاصلهمان بیشتر میشود و هزاران اما و اگر دیگر که فقط باعث فاصله بیشتر میشود.
زمانی برای هدایت
گاهی زن و شوهرها میگویند وقت کافی برای گفتوگو نداریم یا حوصله نداریم. این غلط و حتی فاجعه است. با هم قرار بگذارید که هر هفته یا حداکثر هر دو هفته یکبار مثلاً ساعت خاصی از روز را برای گفتوگو خالی کنید. میوه و چای بیاورید، تلویزیون و تلفن همراهتان را خاموش کنید و حرف دلتان را بزنید.
اسرار مگو را به همه نگو!
پیش از صحبت با همسر هرگز موضوع را با دیگران مطرح نکنید چرا که ممکن است آنها با راهنماییهای غلط مشکل را بیش از حد بزرگ جلوه دهند و شما را به تصمیمگیریهای عجولانه و نپخته وا دارند.
حرفهایتان را بنویسید
پیش از آنکه دلخوری خود را با همسرتان در میان بگذارید بهتر است ابتدا دغدغه اصلی و برخی جوانبش را روی کاغذ بنویسید. به این ترتیب هم فهم و هم سهم خود را در پیشآمد مربوطه بهتر خواهید دید. از سوی دیگر نوشتن ماجرا از ابتدا تا انتها باعث آرامش نسبیتان میشود و در عین حال با یادآوری اتفاقات، به علتهای آن بهتر آگاه میشوید.
نیتتان را صابون بزنید
هدف زندگی زن و شوهر از گفتوگو باید رفع مشکلات فیمابین باشد و نه غلبه بر طرف مقابل و به کرسی نشاندن حرف خود. پس لازم است با حسنظن و خوشبینی با هم حرف بزنید و هیچگاه درصدد محکومکردن و شکستدادن طرف مقابل نباشید.
فقط یکی!
درباره یک مسئله حرف بزنید، نه فهرستی از مسائل. به خودتان و طرف مقابلتان زمان بدهید که به همان یک موضوع بپردازید، نیازی نیست همه مشکلات را در یک جلسه حل کنید.
شنونده خوبی باشید
قطع کردن حرف همسر و شنونده دقیق و فهیم بودن بسیار مهم است.
عطر صمیمیت بزنید
فضای گفتوگو باید فضای تفاهم باشد؛ یعنی نباید در یک فضای منفی و توبیخگرانه صحبت کرد و نباید خشمگین شد. عصبانیت نه تنها شما را شخصی بیمنطق و بیانصاف جلوه میدهد، بلکه مانعی بر سر راه خواستههایتان فراهم میسازد، اما اگر احساس کردید که طرف گفتوگوی شما خشمگین است، فرصت دهید این انرژی مخرب را تخلیه کند و همه حرفهایش را بزند و به آرامش برسد، پس از ایجاد فضایی آرام گفتوگو روند واقعی خود را پیدا میکند.