کسب و کار

معرفی موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازى رازى

موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازى رازى زیر مجموعه‌اى از سازمان تحقیقـــات، آموزش و ترویج کشــــاورزى وزارت جهـاد کشـاورزى اســت که در دى ماه 1303و با تصویب مجلس شوراى ملى وقت تحت عنوان “موسسه دفع آفات حیوانى و سرم سازى” تاسیس شد.

به گزارش دیده بان سلامتی؛ موسسه رازى با تلاش بى دریـغ کارکنان زحمتکش و اسـاتید برجسته خویش، اکثر واکسن هاى مورد نیاز دامى و انسانى کشور را تولیـد کرده است و ضمن جلوگیرى از وابستگى و خروج میلیون ها دلار ارز از کشور، همه ساله ده ها مقـاله علمى و تحقیقاتى به مجامع معتبر علمى داخل و خارج از کشور تقدیم مى دارد تعداد زیادى از بیمارى هاى دام و طیور کشور، همراه با عوامل بیمارى زاى آنها به همت و تلاش بى دریغ دانشمندان این موسسه شناسایى شده، به ثبت رسیده است.

موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازى رازى Vaccine & Serum Research Institute و متعاقب آن نیز واکسن هاى موثر علیه آن ها ساخته شده است. ریشه کنى و یا در شرف ریشـه کن بودن بسیارى از بیمـارى هایى که زمانى بومى کشـور بودند از جمله طاعون گاوى، طاعون اسبى، فـلج اطفال، دیفترى،کزاز، سیاه سرفه، سرخک، سرخجه و اوریون مرهون تولیدات این موسسه و زحمـات کارکنـان خدوم سـازمان دامپزشکى و وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکى است.

جایگاه موسسه رازی در سطح ملی و بین المللی

موسـسه رازى به دلیل حجم تولیـد، تنوع محصول و وظایف محوله، در نوع خود در کشور و خاورمیانه بى نظیر و در جهــان کم نظیر است. با توجه به فعالـیت‌هاى گسترده تولیدى و تحقیقاتى، ارتباط وسیعى بین موسسه رازى و سایر مراکـز و مجامع علمی تحقیقاتى داخل و خــارج از کشــور از جمله WHO ،FAO ،OIE  و مراکــز علمى تحقیقـاتى مشابه برقرار است.

این موسسه از سوى دفتر مبارزه با بیمارى‌هاى واگیر دامى به عنوان آزمایشـگاه مرجع بین‌المللى براى تشخیـص بیمارى هاى آبله بزى وگوسفندى معرفى شده است. وجود بیش از هجده هزار جلد کتاب، مجله علمى و مرجــع در کتـابخـانه موسسه رازى، آن رابه یکى از غنى‌ترین منابع علمی کشور تبدیل کرده است معرفى محققان موسـسه رازى به عنوان چهره‌هاى ماندگار و مفاخر علمى از جمله زنده‌یاد دکتر میرشمسى، دکتر شفیعى و دکتر فشارکى نشانه جایگاه رفیع علمى موسسه رازى در کشور مى‌باشد.

حوزه های فعالیت:

الف. تولید فرآورده های بیولوژیک مصرف انسان، دام، طیور و آبزیان
ب. تولید آنتی ژن ها و کیت های تشخیصی
ج. تحقیق در زمینه بیماری های دام، طیور، زنبور عسل و بیماری های مشترک
د. تشخیص مرجع برای بیماری های عفونی دام، طیور، زنبورعسل و بیماری های مشترک
ه. پژوهش و تحقیقات علمی پیرامون فرآورده های بیولوژیک و موضوعات مرتبط
و. جذب و آموزش دانشجو درمقاطع تحصیلات تکمیلی (کاردانی، لیسانس، فوق لیسانس، دکترای تخصصی)
ز . انتشار مقالات علمی (مجله آرشیو رازی) و گزارش نهایی طرح ها
ح . مشارکت و حضور فعال در برگزاری کنگره ها و سمینارهای علمی
ط . انجام تحقیقات توسعه ای جهت بهبود کیفیت و کمیت فرآورده ها
ی. مشارکت در طرح های ملی و بین المللی به صورت مجری و یا همکار
ک. مشارکت با دانشگاه ها در طرح های تحقیقاتی و پایان نامه های تحصیلی به صورت مجری و یا همکار

همچنین گفتنی است واکسن رازی کووپارس واکسن رازی کووپارس نخستین واکسن تزریقی – استنشاقی پروتئین نوترکیب کووید 19 می‌باشد که مطابق با دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت و سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت و بر اساس آخرین پروتکل‌‌های داخلی و همچنین با نظارت سختگیرانه درحال مطالعه بالینی می‏باشد. مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی در این واکسن از روش پروتئینی نوترکیب برای تولید واکسن استفاده نموده است که فرمولاسیون آن با ادجوانت تولید موسسه رازی که دانش فنی آن متعلق به موسسه می‏باشد، انجام گرفته است. لازم به ذکر است که تمام مراحل طراحی واکسن و فرمولاسیون آن توسط موسسه رازی انجام شده است.

خبرنگار: فرهاد قنبری

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا