زندگی سالم
نانهای كپكزده را در زمین دفن کنید
متخصص بهداشت مواد غذایی گفت: نانهای اضافه داخل سفرههای خانگی به ویژه سفرههای پلاستیکی دچار کپک زدگی میشوند که این کپکها قادر به تولید سمومی هستند که مصرف مستقیم آنها برای سلامت انسان خطرات جدی در پی خواهد داشت.
به گزارش دیده بان سلامتی و به نقل از ایمنا؛ دکتر علی گیلانی در گفتگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: زمانی که نانها به صورت لایه لایه و داغ روی هم قرار گیرند ممکن است کپک بزنند که باید در این شرایط همه لایهها را دور بریزیم، زیرا سموم تولیدی از کپکها میتواند بسیار خطرناک باشد و در مواردی حتی منجر به بروز سرطان شود.
وی در مورد روش برخورد با کپک ها در مواد غذایی به خبرنگار ایمنا گفت: همان طور كه مي دانيم كپك ها از جمله عواملي هستند كه بر روي مواد غذايي رشد كرده، باعث فساد مواد غذايي مي شوند و به جز در مواد غذايي خاص مانند پنيربلو چيز يا پنير كمبرت كه در تهيه آنها از كپك هاي مفيد و انتخاب شده استفاده می شود، در بقيه موارد كپك ها باعث توليد سموم مختلف در غذاها مي شوند.
وی افزود: اين سموم كه به “مايكوتوكسين ها” معروف هستند و يكي از شناخته شده ترين آنها سم “افلاتوكسين” است، اگر به طور مداوم و مستمر وارد بدن انسان شوند، خاصيت سرطان زايي، جهش زايي و ناقص الخلقه زايي خواهند داشت. بنابراین بهتر است از مصرف مواد غذايي كه با كپك هاي ناخواسته آلوده شده اند اجتناب كرد.
این متخصص بهداشت مواد غذایی بیان داشت: در مواد غذايي مانند پنير هايي كه حالت جامد و سخت دارند، اگر قسمتي از پنير كپك زده باشد مي توان آن قسمت را جدا كرده و بقيه پنير را مصرف كرد، اما در بقيه مواد غذايي كه حالت نيمه سخت يا مايع دارند مانند رب گوجه فرنگي، ماست ، پنيرهاي نيمه سخت و نرم مانند پنيرهاي خامه اي ، مربا و نان بايد كل ماده غذايي را دور ريخت .
وی در ادامه افزود: توصيه مي شود از دادن نان هاي كپك زده به دوره گرد ها خودداري شود، زیرا اگر این نان ها توسط اين افراد به مصرف غذاي دام ها برسد ، سم كپك دوباره وارد زنجيره غذايي انسان می شود. بنابراین بهتر است در صورت امكان نان هاي كپك زده را در زمين دفن كرد.
وی در مورد روش برخورد با کپک ها در مواد غذایی به خبرنگار ایمنا گفت: همان طور كه مي دانيم كپك ها از جمله عواملي هستند كه بر روي مواد غذايي رشد كرده، باعث فساد مواد غذايي مي شوند و به جز در مواد غذايي خاص مانند پنيربلو چيز يا پنير كمبرت كه در تهيه آنها از كپك هاي مفيد و انتخاب شده استفاده می شود، در بقيه موارد كپك ها باعث توليد سموم مختلف در غذاها مي شوند.
وی افزود: اين سموم كه به “مايكوتوكسين ها” معروف هستند و يكي از شناخته شده ترين آنها سم “افلاتوكسين” است، اگر به طور مداوم و مستمر وارد بدن انسان شوند، خاصيت سرطان زايي، جهش زايي و ناقص الخلقه زايي خواهند داشت. بنابراین بهتر است از مصرف مواد غذايي كه با كپك هاي ناخواسته آلوده شده اند اجتناب كرد.
این متخصص بهداشت مواد غذایی بیان داشت: در مواد غذايي مانند پنير هايي كه حالت جامد و سخت دارند، اگر قسمتي از پنير كپك زده باشد مي توان آن قسمت را جدا كرده و بقيه پنير را مصرف كرد، اما در بقيه مواد غذايي كه حالت نيمه سخت يا مايع دارند مانند رب گوجه فرنگي، ماست ، پنيرهاي نيمه سخت و نرم مانند پنيرهاي خامه اي ، مربا و نان بايد كل ماده غذايي را دور ريخت .
وی در ادامه افزود: توصيه مي شود از دادن نان هاي كپك زده به دوره گرد ها خودداري شود، زیرا اگر این نان ها توسط اين افراد به مصرف غذاي دام ها برسد ، سم كپك دوباره وارد زنجيره غذايي انسان می شود. بنابراین بهتر است در صورت امكان نان هاي كپك زده را در زمين دفن كرد.