واکسنهای تولیدی موسسه رازی از برندهای معتبر داخلی است

به گزارش دیده بان سلامتی و به نقل از روابط عمومی موسسه رازی؛ طیبی، تکنسین دامپزشکی در استان مازندران، در حاشیه دومین روز دهمین همایش انجمن مرغ مادر گوشتی در مرکز همایش های کتابخانه ملی، واکسن را از ارکان مهم تأمین بهداشت و ایمنی زیستی در صنعت پرورش طیور عنوان کرد و گفت: در سالهای اخیر، اگرچه با واردات گسترده واکسنهای مختلف، نیازهای بازار تا حد زیادی تأمین شده، اما انتخاب واکسن مناسب و باکیفیت، امری بسیار تخصصی و حیاتی است.
وی، با بیان اینکه انتخاب واکسن نباید فقط بر اساس آزمون و خطا یا تبلیغات صورت گیرد، تصریح کرد: مزرعه، جای آزمون وخطا نیست این انتخاب باید مبتنی بر سوابق، شناخت میدانی، و نتایج اثباتشده انجام شود تا بهترین بازدهی بهداشتی حاصل شود.
این کلینیسین دامپزشکی، یکی از برندهای معتبر داخلی را واکسنهای تولیدی مؤسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی دانست و اظهار کرد: رازی یکی از افتخارات صنعت دامپزشکی کشور است. این واکسنها هم از نظر علمی پشتوانه داخلی دارند و هم استانداردهای کیفی لازم را رعایت میکنند. به همین علت، قابل اعتماد و اقتصادیتر نیز هستند.
به گفته وی، استفاده از برندهای داخلی قابل اعتماد، نه تنها موجب حفظ استقلال دارویی و واکسن برای کشور میشود، بلکه از نظر اقتصادی نیز بهصرفهتر است و به رشد و توسعه علمی داخلی کمک می کند.
گفتنی است مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با بیش از 90 سال سابقه فعالیت یکی از قدیمیترین و معتبرترین مراکز علمی و تحقیقاتی کشور شناخته میشود. این مؤسسه فعالیت خود را در سال 1303 تحت نظارت وزارت فلاحت و فوائد عامه (وزارت کشاورزی وقت) با تحقیقات پیرامون راههای مبارزه با بیماری خانمانسوز طاعون گاوی که با تلف کردن صدها هزار راس گاو حیات دامی کشور را مورد تهدید قرار داده بود آغاز کرد و پس از مدت کوتاهی با تولید و عرضه واکسن موثر علیه بیماری مزبور دوره نوینی از مبارزه علیه بیماریها در کشور پایه گذاری نمود. به فاصله کوتاهی پس از این موفقیت کار بر روی تولید انواع واکسنها و سرمهای مصرف پزشکی در دستور کار مؤسسه قرار گرفت. مسئلهای که حائز اهمیت میباشد این است که دوران شکوفایی و رشد و توسعه مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی مربوط به دوران پس از واگذاری مدیریت مؤسسه به متخصصان داخلی در سال 1329 میباشد و خوشبختانه بخش عمدهای از واکسنها و دیگر فرآوردههای بیولوژیک در این سالها مورد تحقیق و تولید قرار گرفتهاند. در سالهای پس از انقلاب اسلامی روند فعالیتها در مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی از لحاظ کمی و کیفی گسترش پیدا کرد به طوری که تحقیق و تولید عمده ای از واکسنهای دامی و انسانی از جمله واکسنهای اوریون، سرخجه و سهگانه (سرخک ، سرخجه و اوریون) در این سالها انجام گرفت.