پربازدیدترین مقالات علمی با موضوع سالمند معرفی شدند
پربازدیدترین مقالات علمی نمایه شده در مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID) با موضوع سالمند بر اساس میزان بازدید مخاطبان مشخص و معرفی شدند.
به گزارش دیده بان سلامتی و به نقل از ایسنا؛ به دوران سوم زندگی و دوره قبل از مرگ، دوره سالمندی میگویند. طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی، سن ۶۵ سال و یا بالاتر سالمند نامیده میشود. سن سالمندی در کشورهای در حال توسعه میتواند پایینتر باشد. از نگاه جامعهشناسی، سالمندی به دورهای گفته میشود که میزان مشارکت و نقش اجتماعی فرد کاهش یابد، در این دیدگاه بازنشستگی معادل با سالمندی در نظر گرفته میشود.
روز جهانی سالمند به منظور افزایش آگاهی در مورد اهمیت سالمندان در جامعه و قدردانی از آنها برگزار میشود. سالمندان بهعنوان رهبر جامعه مسؤولیت زیادی را بهعهده دارند. سالمندان سنتها، فرهنگ و دانش خود را به افراد جوانتر منتقل میکنند. با این وجود، سالمندان افراد آسیبپذیری هستند که بسیاری از آنها در فقر زندگی میکنند و در دسترسی به امکانات بهداشتی و خدمات جامعه دچار تبعیض هستند. برخی از سالمندان، دچار آزار و اذیت در جامعه میشوند که تأثیر مخربی بر آنها دارد.
شعار روز جهانی سالمند در سال ۲۰۲۳: «تحقق وعدههای اعلامیه جهانی حقوق بشر برای افراد مسن: در سراسر نسلها»
روز جهانی سالمند هرساله در اول اکتبر برابر با نهم مهر، برگزار میشود. روز جهانی سالمند از سال ۱۹۹۰ توسط مجمع عمومی سازمان ملل مطرح شد و به تصویب رسید. به مناسبت روز سالمندان و افزایش آگاهی در مورد آنها، از سوی SID به بررسی مقالات فارسی با موضوع سالمند در حوزههای موضوعی مختلف پرداخته شده است.
معرفی مقالات پربازدید علمی با موضوع سالمند
جدول زیر، مقالات فارسی با موضوع سالمند که بیشترین بازدید را داشتهاند، نشان میدهد.
بر این اساس مقالات «مقایسه تاثیر سیتالوپرام و نورتریپتیلین در اختلال افسردگی اساسی سالمندان»، «هنجاریابی معاینه مختصر وضعیت شناختی سالمندان شهر تهران (۱۳۸۵)» و «اثر موسیقی آرامشبخش و بیکلام آرند اشتاین بر کیفیت خواب و شادکامی زنان سالمند» بهترتیب پربازدیدترین مقالات فارسی با موضوع سالمند هستند.
مقاله «مقایسه تاثیر سیتالوپرام و نورتریپتیلین در اختلال افسردگی اساسی سالمندان» که در سال ۱۳۸۶ و در مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد منتشر شده، تاکنون بیش از ۲۰ هزار بازدید را به خود اختصاص داده است. این مقاله به بررسی تأثیر داروی نورتریپتیلین میپردازد. نورتریپتیلین یک داروی سه حلقهای است که سالها برای افسردگی سالمندان مورد استفاده قرارگرفته است. جامعه پژوهش ۷۲ نفر از مراجعین بیمارستان روانی ابنسینای مشهد بودند که در طول یک سال انجام شده است. نتایج این مقاله نشان داد که داروهای سیتالوپرام و نورتریپتیلین در کاهش علایم افسردگی سالمندان مؤثر هستند.
معرفی مجلات علمی پربازدید با موضوع سالمند
مجلات «سالمند»، «روانشناسی پیری» و «طب توانبخشی» بهترتیب مجلاتی هستند که بیشترین تعداد مقالات با موضوع سالمند را منتشر کردهاند.
معرفی نویسنده با انتشار بیشترین تعداد مقالات فارسی با موضوع سالمند
مهشید فروغان از دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی نویسندهای است که بیشترین تعداد مقالات با موضوع سالمند را منتشر کرده است.
کلمات کلیدی مقالات فارسی با موضوع سالمند
کلمات کلیدی عصاره هر مقاله است و نویسنده موضوعات مقاله خود را در کلمات کلیدی نشان میدهد.
شکل زیر، کلمات کلیدی بهکار رفته در مقالات فارسی با موضوع سالمند را نشان میدهد.
براین اساس «کیفیت زندگی»، «افسردگی» و «زنان سالمند» مهمترین موضوعات در مقالات فارسی با موضوع سالمند هستند.