تاثیر رژیم غذایی در زندگی جنسی زنان
مطالعات جدید نشان میدهد که چاقی میتواند بر تمایلات جنسی زنان تاثیر منفی بگذارد. حداقل ۴۰ درصد خانمها در مقطعی از زندگی خود، دچار «اختلال عملکرد جنسی» میشوند. این میتواند شام کاهش میل جنسی، ناتوانی در برانگیختگی یا حفظ آن، تجربه نکردن ارگاسم، درد هنگام مقاربت، ناتوانی در خیالپردازی و بی تفاوتی نسبت به رابطه جنسی باشد.
به گزارش دیده بان سلامتی و به نقل از سلامت باروری؛ زنان اغلب در مورد مسائل جنسی، با پزشک مشورت نمیکنند. پزشکان نیز در اکثر موارد، تمایلی به پرسیدن سوالات، راجعبه این موضوع ندارند. به همین دلیل، «اختلال عملکرد جنسی» احتمالا تشخیص داده نمیشود و به ندرت درمان میشود.
شرایط مزمن، از جمله اختلالات عصبی، بیماری کلیوی، اختلالات التهابی و سرطان، میتواند بر سلامت جنسی تأثیر منفی بگذارد. اکنون محققان دریافتهاند که چاقی با کاهش جریان خون به کلیتورال و ناحیه جنسی، مانع از احساس لذت در زنان میشود. مطالعات قبلی نشان دادهاند که چگونه یک رژیم غذایی با کیفیت پایین میتواند بر فعالیت جنسی مردان، تاثیر منفی بگذارد. اکنون مشخص شده که میل جنسی زنان نیز میتواند تحت تاثیر رژیم غذایی قرار بگیرد. این یعنی مصرف غذاهایی که باعث سندرم متابولیک، چاقی و اختلالات خوردن میشوند، لذت جنسی را کاهش میدهند.
سندرم متابولیک با افزایش مقاومت به انسولین، تشکیل پلاک در شریان های اصلی و چاقی مشخص میشود. این شرایط، خطر حمله قلبی و مرگ را افزایش می دهد. چاقی اغلب نتیجه سندرم متابولیک است و ممکن است به طور مستقیم بر سلامت جنسی تأثیر بگذارد. به طور کلی، چاقی باعث ایجاد سطوح بیش از حد التهاب در سراسر بدن میشود. در نتیجه، خون کمتری به سیستم ادراری و تناسلی میرسد. این موضوع منجر به کاهش جریان خون کلیتورال و لذت جنسی میشود.
اکثر آمریکاییها از غذاهای فرآوری شده استفاده میکنند. دسترسی آسان، مقرون به صرفه بودن و طعم خوب از جمله عواملی است که باعث مصرف زیاد این نوع غداها شده است. اگرچه اکثر مردم معتقدند که این غذاها را برای افزایش احساسات مثبت و کاهش اضطراب استفاده میکنند.
تحقیقات انجام شده بر روی زنان چاق تحت عمل جراحی، بهبود عملکرد جنسی را نشان داد که با بازگشت آنها به وزن اولیه، از بین رفت. همچنین مطالعاتی که شامل یک رژیم غذایی کمکالری و برخی تمرینات بدنی بود، باعث ارتقای سلامت جنسی شد. کاهش وزن و بهبود مقاومت به انسولین نیز در این افراد مشاهده شد.
دکتر زهره کشاورز
پزشک متخصص سلامت باروری – فلوشیپ پزشکی جنسی
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
لینک کوتاه: https://didehbansalamati.ir/?p=1164