راهاندازی رشته «روانشناسی بالینی کودک و نوجوان» در مقطع دکتری
رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی از راهاندازی رشتههای «روانشناسی بالینی کودک و نوجوان» در مقطع دکتری تخصصی این دانشگاه خبر داد.
به گزارش دیده بان سلامتی و به نقل از ایسنا؛ دکتر سید علی حسینی در نشست با اعضای گروه آموزشی روانشناسی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی گفت: با توجه به رسالت و ماموریت سلامت روان که بر عهده دانشگاه است، در این ماموریت دلگرم به شما عزیزان هستیم. گروه روانشناسی یکی از نقاط قوت دانشگاه است.
وی افزود: دغدغهها و پیشنهادهای شما را پیگیری میکنیم. بنا داریم به صورت دورهای و مرتب ، این نشستها را با تمام گروه های آموزشی و معاونتها برگزار کنیم. پیش از این با تمامی گروههای آموزشی جلسه داشته و به بررسی شرایط و دغدغههای اساتید پرداختهایم.
رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با تبریک آغاز سال تحصیلی جدید، گفت: برای جذب اعضای هیاتعلمی و تقویت گروه، پیگیری لازم را انجام میدهم و پیگیر راهاندازی دکتری روانشناسی کودک و نوجوان هستیم، مصوبات لازم از شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی اخذ شده و این رشته برای اولین بار در کشور و در دانشگاه ما ایجاد میشود.
به ازای هر ۲۴ دانشجو یک استاد داریم
دکتر حمیدرضا خرمخورشید، معاون آموزشی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در این نشست گفت: گروه روانشناسی دانشگاه ۲۱۴ دانشجو در هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دارد. ۱۰۲ نفر دانشجوی کارشناسی، ۷۳ نفر دانشجوی کارشناسی ارشد و ۳۹ نفر دانشجوی دوره دکترای روانشناسی در این گروه در حال تحصیل هستند.
وی افزود: در حال حاضر گروه روانشناسی، ۹ عضو هیئت علمی دارد، یعنی به ازای هر ۲۴ دانشجو یک استاد داریم و میزان استاد به نسبت دانشجویان ۴.۲ درصد است. این آمارها نشان میدهد در زمینه تعداد اعضای هیاتعلمی وضعیت نامطلوبی داریم و لازم است تعداد اعضای هیئت علمی این گروه افزایش یابد.
معاون آموزشی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با اشاره به اینکه گروه آموزشی روانشناسی دانشگاه ۱۰ ردیف خالی هیات علمی دارد، گفت: اعضای هیاتعلمی گروه روانشناسی، بالاترین ارزشیابی را بین اساتید دانشگاه کسب کردهاند.
همکاری بیشتر و تقویت ارتباط بین مرکز مشاوره دانشجویی و گروه روانشناسی
دکتر بابک فرزیننیا، معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در این جلسه با تبریک آغاز سال تحصیلی و ارائه گزارشی از آماده سازی خوابگاهها و شرایط برای آغاز سال تحصیلی گفت: قدمهای اولیه برای تدریس «مهارتهای زندگی» برداشته شده، این درس با هدف تقویت مهارتها و شایستگیهای فردی و گروهی دانشجویان ارائه میشود.
معاون دانشجویی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی تصریح کرد: برای همکاری بیشتر و تقویت ارتباط بین مرکز مشاوره دانشجویی و گروه روانشناسی آمادگی لازم را داریم. اساتید این گروه با هدف پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و روانی دانشجویان، با ما همراه هستند.
آماده بودن سرفصل آموزشی روانشناسی بالینی کودک و نوجوان در مقطع دکتری
دکتر عباس پورشهباز، مدیر گروه روانشناسی بالینی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی به بررسی شرایط و برنامههای گروه پرداخت و افزود: در سال ۱۴۰۰، برنامه راهبری گروه را با همت اساتید آماده کردیم. در این برنامه راهبردی، اهداف و برنامههای گروه روانشناسی بالینی را از لحاظ کمی و کیفی مشخص کردهایم.
مدیر گروه روانشناسی بالینی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی گفت: یکی از اهداف مرجع کردن دانشگاه در برخی دورهها است. در حال حاضر در رشته روانشناسی بالینی، یکی از دو دانشگاه برتر کشور هستیم.
پورشهباز ادامه داد: در کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی کودک و نوجوان، رتبه اول را در کشور داریم و در این رشته تنها دانشگاه کشور هستیم ، تا به حال شش دوره روانشاسی بالینی کودک و نوجوان در مقطع کارشناسی ارشد برگزار شده است.
عضو هیاتعلمی گروه روانشناسی بالینی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با اعلام تصویب راه اندازی دکتری روانشناسی بالینی کودک و نوجوان در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی گفت: پیشنویس و کوریکولوم این رشته آماده شده و برای اولین بار در کشورمان راهاندازی میشود.
مدیرگروه روانشناسی بالینی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با اعلام ایجاد رشته روانشناسی سلامت در دانشگاه گفت: برای راه اندازی این رشته، اعضای هیاتعلمی جذب شده و کارشناسان ارزیاب وزارت بهداشت نیز تاییدیه لازم را ارائه کردهاند، اما برخی موانع و تنگنظریها مانع شده است که لازم است با مسئولان وزارت بهداشت تعاملاتی داشته باشیم.
پورشهباز با تاکید بر غنیسازی دورههای آموزشی ، افزود: غنیسازی دورههای کارشناسی، ارشد و دکتری در دستور کارمان است، یکی از این برنامهها، ارائه واحد کارورزی برای دانشجویان کارشناسی ارشد است. که نقطه قوتی برای دانشجویان این مقطع در دانشگاه است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، وی ادامه داد: برای اولین بار و از این ترم، ۲ واحد کارورزی روانشناسی و ۲ واحد کارورزی توانبخشی به صورت اختیاری به دانشجویان مقطع کارشناسی ارائه میشود.
مدیر گروه روانشناسی بالینی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با اشاره به آمارهای ارائه شده توسط معاون آموزشی دانشگاه، خواستار جذب و تکمیل اعضای هیئت علمی این گروه شد و افزود: افزایش اعضای هیاتعلمی گروه یک نیاز است و لازم است توجه جدی به این موضوع شود.