عوارض خطرناک مصرف قرصهای لاغری
به گزارش دیده بان سلامتی و به نقل از تابناک با تو؛ «امسال تابستان ۱۵کیلو کم کنید»، «میخواهید چربیها دست از سرتان بردارند؟» جملاتی کوتاه که ذهن افرادی را نشانه میرود که رویای اندام سوپراستارها را در سر میپرورانند.
عدهای میخواهند همانطور لاغر بمانند، البته در مقابل جمعیت کثیری میخواهند لاغر شوند؛ لاغری سریع، بدون اینکه لازم باشد دردسرهای رژیم و ورزش را داشته باشد. فاکتورهایی که در قرصهای لاغری گنجانده شده تا بازارشان در دهههای اخیر حسابی داغ باشد، البته با وجود هشدارهایی که سازمان غذا و دارو و متخصصان این حوزه از آنها میگویند.
یک میانبر
شیشههای قرص و ورقهای آلومینیومی به هر بهانهای و در هر فضایی که فرصت دست دهد، خود را تبلیغ میکنند تا مخاطبشان را تحتتاثیر قرار دهند. شیشهها و ورقهایی که تنها پیامآور بیماری و مرگاند هرچند عدهای زیر سایه همین شیشهها و ورقهای آلومینیومی به پولهای خوبی میرسند تا به رونق زندگی لاکچریشان بیفزایند.
شرایط هم البته برایشان مهیاست. زندگی شلوغ و پرمشغله این روزهای کلانشهرها اغلب حوصله باشگاهرفتن را از شهروندان گرفته و کمتر کسی زحمت وزنهزدن و دویدن روی تردمیل را به خود میدهد چون راه میانبری وجود دارد؛ قرصهای لاغری. هرچند این راه میانبر اغلب منتهی به بیماریهای قلبی، فشارخون و حتی گرفتاری در گرداب اعتیاد است.
لاغری به قیمت اختلال روان
متابولایف، ترمولایف، ترمالین، زیماکس، پاتینت لاین، آلترا لیپولاین، اکس انا دراین و مجیک اسلیم نامهای تجاری پرطمطراقی که در دل خود آمفتامین، سیبوترامین و افدرین دارند و با استناد به هشدارهای سازمان غذا و دارو عوارض جبرانناپذیری را برای مصرفکننده ایجاد میکنند.
متریم، ریلاکر، لیپولاین، اکس انادراین، مجیک اسلیم، جنی سیل، ترمواسلیم، تایملایف، هربالای آدی فین و بوتانیکال اسلیمینگ داروهای لاغری ماهوارهای آلوده به روانگردانهاست تا در نهایت مصرفکننده را با اختلالاتروانی درگیر کنند.
اگرچه طبق اطلاعیه سازمان غذا و دارو این داروها که بهظاهر گیاهی و بدون عوارض تبلیغ میشود سلامت روان و گوارش مصرفکنندگان را نشانه رفته است. سیبوترامین، شهره به داروی آمریکایی که تبلیغات فراوانی را به خود اختصاص داده در تبلیغات از سردرد، اضطراب، یبوست و فشارخونی که این دارو به بار میآورد خبری نیست یا در تبلیغات زنیکال کسی از عوارضی همچون دفع مدفوع مکرر و چرب، اسهال، دلدرد، اضطراب، سرگیجه و ناراحتیهای رودهای یا خشکی پوست و اختلال در مفاصل حرفی به میان نمیآید.
بُکش، خوشتیپم کن!
قرصها و داروهای لاغری؛ داروهایی که در تبلیغات از آنها تحتعنوان معجزه نام میبرند اما کسی نمیگوید این معجزهها چه بر سر بدنمان میآورد. قرصهایی که با مسهل بودنشان شما را لاغر میکند، گروهی هم ضداشتهاست. قرصهایی هم باعث میشود که در معدهتان احساس حجیم بودن کنید.
داروهایی که کانالهای عصبی متفاوتی را برای رسیدن به لاغری که دربارهاش تبلیغ کردهاند تحتتاثیر قرار میدهد. واقعیت پشتپرده این داروها این است که در سیستم سمپاتیک تحریک ایجاد میکند و ضداشتهاست.
یکی از واقعیتهای تلخ این داروها هم این است که این قرصها را باید همیشه مصرف کنید چون قطع مصرف مساوی است با بالارفتن اشتها و برگشت دوباره وزنی که از دست دادهاید.
در گفتن از محاسن تقلبی این داروها ادعای اصلی بر گیاهی بودنشان است؛ داروهای صددرصد گیاهی که چندین کیلو وزن شما را کاهش میدهد اما نکته قابلتامل این است که بروشورهای این قرصها مشخص نکرده مصرفشان با چه میزان ریسک شما را روبهرو خواهد کرد؛ ریسکی که سلامتتان را هدف قرار داده است.
معامله دوسر زیان
مصرف هیچ دارویی بیضرر نیست، بنابراین باید این هشدار را داد که مصرف خودسرانه داروهای لاغری مساوی است با یک ریسک بزرگ. درواقع داروهای لاغری تاثیرات منفی و مخربی بر جسم و روان شما خواهد داشت؛ عصبی شدن، بروز مشکلات قلبی، مشکلات گوارشی، کاهش جذب ویتامینها و بازگشت سریع وزن از دستداده، عوارضی است که تا به امروز به اثبات رسیده، اگرچه به باور برخی همه این عوارض در قبال وزنی که از دست میدهید، ناچیز است!
بازگشت چاقی
به باور یکی از متخصصان تغذیه و رژیمدرمانی تاثیرات مصرف این قرصها موقتی بوده و ممکن است بعد از مدت کوتاهی شاهد بازگشت وزن ازدسترفته باشید.
به اعتقاد امید صمدپور، بهترین راه لاغری پیروی از یک رژیم غذایی اصولی است که عادتهای بد غذایی شما را تغییر دهد. صمدپور بر این باور است که قرصهای لاغری بهصورت غیرارادی و کاملا اجباری اشتهای فرد را کاهش میدهد یا جلوی جذب چربیها را به بدن میگیرد که با قطع مصرف این عمل در بدن انجام نمیشود و اشتهای گذشته فرد بازمیگردد.
او ادامه میدهد: «یک رژیمغذایی صحیح باعث میشود شما عادات غلط را کنار بگذارید و درست و بهاندازه غذا مصرف کنید. رژیمغذایی صحیح میتواند به شما کمک کند تا در زمان مشخص و به اندازه لازم وزن کم کنید، قرصهای لاغری علاوه بر تاثیرات منفی که بر بدن شما میگذارد ممکن است بلافاصله بعد از قطع مصرف شما را دچار چاقیهای بیشتری کند.»
به اعتقاد این متخصص تغذیه و رژیمدرمانی، خوردن یک قرص نمیتواند درون و افکار شما را تغییر دهد، بنابراین سعی کنید با اراده درونی و به کمک یک متخصص تغذیه وزنتان را کاهش دهید و از اندام جدیدتان لذت ببرید.
منبع: سلامت نیوز