پیشگیری و درمانکسب و کار

رایزنی معاون وزیر جهاد کشاورزی برای راه اندازی خط تولید مشترک واکسن بین موسسه رازی با تولیدکنندگان خارجی

معاون وزیر جهاد کشاورزی، گفت: در سفرهای آتی به کشورهای مختلف، راه اندازی خط تولید مشترک واکسن بین موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با تولیدکنندکان خارجی پیگیری می شود.

به گزارش دیده بان سلامتی و به نقل از روابط عمومی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی؛ دکتر سید مجتبی خیام نکویی در چهارمین روز از نمایشگاه بین المللی دام، طیور و صنایع وابسته با حضور در غرفه موسسه رازی با دکتر علی اسحاقی رئیس موسسه، دکتر محمدحسین فلاح مهرآبادی معاون تحقیق و تولید فراورده های بیولوژیک و دکتر مرتضی اکبریان رئیس حوزه ریاست و مشاور رئیس موسسه دیدار و گفت و گو کرد.

دکتر خیام نکویی در حاشیه این بازدید در جمع خبرنگاران با بیان این که موسسه رازی با قدمت نزدیک به صد سال، در حوزه تولید واکسن های پزشکی جایگاهی شایسته دارد، گفت: بیش از ۸۴ درصد واکسن های سبد واکسیناسیون اجباری کشور، در موسسه رازی تولید می شود و بیشترین سهم تولید واکسن های پزشکی کشور مربوط به این موسسه است.

وی افزود: ۲۵ واکسن از واکسن های مصرف دام سنگین و سبک، معادل ۹۰ درصد سهم بازار به این مجموعه تعلق دارد و از ۴۲ واکسن حوزه طیور، ۱۵ واکسن به عنوان پرمصرف ترین بوده که در موسسه رازی تولید می شود. اگر چه با مشارکت برخی کشورها و افزایش تولید واکسن های طیور، می توانیم سهم ۳۲ درصدی موسسه از این بازار را افزایش دهیم.

دکتر خیام نکویی تصریح کرد: سهم موسسه رازی در تامین واکسن های مورد نیاز پزشکی و دامپزشکی کشور، رقمی قابل قبول و نشان دهنده نقش این موسسه در تولید فراورده های بیولوژیک کشور است و به نظر می رسد با بازسازی و بهسازی زیرساخت های موسسه رازی، ضمن ورود به بازارهای منطقه ای و صادرات واکسن های تولیدی، فصل جدیدی در ارتقای کیفی و کمی تولیدات موسسه ایجاد شده و نیز رغبت و انگیزه برای کشورهای رقیب یا همسایه برای تولید مشترک واکسن با موسسه رازی، ایجاد خواهد شد.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ابراز امیدواری کرد در سفرهای آتی به کشورهای مختلف، زمینه راه اندازی خط تولید مشترک موسسه رازی با تولیدکنندگان خارجی فراهم شود.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص جایگاه موسسه رازی در عرصه تحقیق و تولید فراورده های بیولوژیک، این مجموعه را از معدود موسساتی خواند که همزمان به دو حوزه تحقیق ‌‌و تولید می پردازد و تاکید کرد: دانش فنی محصولات رازی نتیجه فعالیت های تحقیقی مستمر دانشمندان این مجموعه است و لازم است با حمایت ویژه مبنی بر تقویت بخش های پژوهشی موسسه، دانش فنی محصولات بیشتری را کسب و برای تولید انبوه به بخش خصوصی واگذار کرد یا این که محصولات به صورت مشترک با موسسه رازی به تولید برسد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی، ادامه داد: موسسه رازی در همه گیری ویروس کرونا با ساخت نخستین واکسن تزریقی- استنشاقی کووید۱۹ جهان نشان داد از زیر ساخت های مناسب تحقیقاتی و محققان عالم و توانمند برخوردار است.

دکتر خیام نکویی همچنین بر لزوم تمرکز موسسه رازی بر موضوعات اولویت دار پژوهشی کشور در صنعت دام و طیور تاکید کرد و گفت: با تشکیل شورای تحقیقات راهبردی دامپزشکی به ریاست رئیس سازمان دامپزشکی کشور و دبیری رئیس موسسه رازی، مجموعه ای از پژوهش های اولویت دار در این شورا به تصویب رسیده و به عنوان نیازهای اولویت دار بخش اجرا برای محققان موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی مشخص شده است.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا